Bureau

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bas Vogelpoel Architecten: Een jong gedreven architectenbureau te Amsterdam voor interieur en exterieur

Architectuur speelt een wezenlijke rol in ons leven als decor, soms is ze zelf het pièce de résistance. In het beste geval is architectuur niet alleen een toevoeging die ons leven mooier maakt, maar maakt zij ons ook bewust van dit genot. Denk aan een geweldig trap, die er niet alleen prachtig of sereen uitziet, maar ook zo geweldig voelt dat het je opvalt en je er van doet genieten. Of een gevel die in z’n abstracte lijnen de schaal van de stad verbindt met de schaal van de mens, van het thuiskomen. Of een deur als poort van de ene wereld naar de andere.

En dat is in het kort waar wij naar streven. Op ons architectenbureau werken wij met een jong team van gedreven architecten intensief aan interieurs en exterieurs, om waardevolle omgevingen te maken. De afgelopen jaren wist architectenbureau Bas Vogelpoel allerlei projecten door heel Nederland te verwezenlijken en maakte daarmee naam in de architectenwereld.

De projecten hebben naast een overkoepelend karakter (noem het onze handtekening) ook allemaal een unieke, individuele kwaliteit. Dat komt voort uit het feit dat het allemaal projecten zijn voor specifieke klanten op een specifieke plek. De wensen, ideeën maar ook manier van leven van de klanten geeft onze projecten verdieping.

Onze kracht zit in de functionele compositie en het uitgewerkte detail. In een goed ontwerp wenden we alle noodzakelijke middelen aan om een grotere organisatie te bewerkstelligen. Zoals in de Oude Schans (Link) de wand met alle faciliteiten die de overige ruimte vrij laat of de gevel aan de Prinsengracht die van gesloten bij de grond overgaat naar steeds opener richting de lucht. Een goed detail zorgt ervoor dat een gebouw of interieur zich verheft tot architectuur. Zoals couture zich verhoudt tot confectie.

Wij zijn hét architectenbureau in Amsterdam om je te helpen met het gehele proces, van idee tot oplevering.

Aan onze projecten werken of hebben gewerkt: Bas Vogelpoel, Janpaul Scholtmeijer, Aafke van Dijk, Alexandra Kern, Naisah Taal, Ivo Jelinek, Winton Martin, Beau Douma, Pieter van der Pot, Carla Martinez Rivera, Martyna Komorowska, Marta Pérez de Albéniz Azqueta, Nike Ummenhofer, Fernando Blanco Gutiérrez de Rueda, Vittoria M. Di Giannatale, Batuhan Gurol, Gianluca Fabbricatore