Bureau

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bas Vogelpoel Architecten is een multidisciplinair ontwerpbureau. We werken aan op maat gemaakte gebouwen, interieurs en tuinen, omdat elke opdrachtgever en elke situatie anders is. Ons werk heeft wel een overkoepelend karakter met heldere composities en geraffineerde lijnvoering.

De afgelopen jaren hebben we een efficiënte gefaseerde aanpak ontwikkeld, die pragmatisch en creatief is. We verkennen daarmee de ruimtelijk architectonische kansen van de projecten middels de abstractie van de platte tekening en het concrete van gedetailleerde 3d-modellen. Samen met de opdrachtgever vinden we gedurende het proces stapsgewijs oplossingen die bij de specifiek opgave passen.

Onze drijfveer is een fascinatie voor dat wat een gebouw tot architectuur maakt: zorgvuldig vormgegeven en vervaardigde ruimtes en details, waarbij de uitkomst veel meer is dan de som van de delen. In onze projecten vormen materialisatie en detaillering een integraal onderdeel, zowel bij de ideevorming, als in de ervaring van de gebruiker. We realiseren een verheffende ruimtelijke kwaliteit, door gerichte toepassing van kleur, textuur en licht, ritme, lijnvoering en schakering van ruimten.

Bas Vogelpoel studeerde bouwkunde in Groningen en Delft. Aan beide opleidingen is hij ook verbonden geweest als docent. Bas werkte bij Claus en Kaan Architecten en Slangen+Koenis Architecten aan grootschalige en middelgrote projecten. Gedurende die tijd richtte hij Bas Vogelpoel Architecten op en daarnaast VENS Architecten voor de samenwerkingsprojecten met Janpaul Scholtmeijer. Bas Vogelpoel is ingeschreven in het Architecten Register en lid van AetA. In zijn vrije tijd is Bas fervent gitarist en klimmer.

Aan onze projecten werken of hebben gewerkt: Bas Vogelpoel, Janpaul Scholtmeijer, Aafke van Dijk, Alexandra Kern, Naisah Taal, Ivo Jelinek, Winton Martin, Beau Douma, Pieter van der Pot, Carla Martinez Rivera, Martyna Komorowska, Marta Pérez de Albéniz Azqueta, Nike Ummenhofer, Fernando Blanco Gutiérrez de Rueda, Vittoria M. Di Giannatale, Batuhan Gurol, Gianluca Fabbricatore, Eva Baldini, Iva Mandurić, Sara Khabbazan