Projecten

prinsengracht | woonhuis
churchilllaan | appartement
Klevering Wholesale | kantoor
Pieter Langendijk | appartement
prinsengracht | woonhuis
Quellijnstraat | woonhuis
Veemarkt | woonhuis
Klevering Wholesale | kantoor
Hulst | woonhuis

Architect Amsterdam – Bas Vogelpoel

Ons architectenbureau maakt unieke architectuur, ontstaan uit vakmanschap en de zoektocht naar de beste invulling van elke specifieke opgave. Alle ontwerpen dragen onze signatuur en zijn tegelijkertijd een reflectie van de wensen van de opdrachtgever en de gegeven situatie. Wij brengen vakkennis, ontwerpkracht en inspiratie mee en definiëren wat de opgave nodig heeft. Wij luisteren daarbij goed naar de opdrachtgever en naar de achterliggende vragen en behoeften in hun vraagstelling.

Onze architectuur

In onze ontwerpen zijn wij altijd op zoek naar rust, ritme en ruimtelijkheid. Ontwerpen van Architect Amsterdam bevatten meestal een verhaallijn, op een heel abstract niveau. Daarbij besteden we veel aandacht aan de materialen en de detaillering; die zien we als de articulatie die het verhaal zijn betekenis geeft. Soms heel helder en eenduidig, soms dubbelzinnig. Onze vormgeving is modern en strak, maar nooit kil; er is altijd ruimte voor warmte, kleur of sculptuur. Ze is er niet voor zichtzelf, ze is er als decor en drager van het leven.

Duurzaam en toekomstbestendig

Wij hebben het welzijn van de gebruikers hoog in het vaandel en duurzaamheid speelt dan ook een belangrijke rol in ons werk. Enerzijds in de praktische zin, waarbij we ernaar streven zoveel mogelijk hernieuwbare bouwmaterialen toe te passen en de energievraag zo laag mogelijk te houden. Dat doen we door het gebruik van onder anderen zonnepanelen, warmtepompen en warmteterugwinsystemen, die we op zo’n manier integreren dat ze onderdeel worden van de architectuur. We houden onszelf op de hoogte van de ontwikkelingen en laten ons regelmatig bijpraten door leveranciers. Anderzijds streven we naar duurzaamheid door ontwerpen te maken die esthetisch en praktisch lang mee gaan.

Aanpak en proces

In het ontwerpproces combineren wij de wensen van de opdrachtgevers, de omstandigheden en onze eigen stijl en ideeën tot een geheel dat meer is dan de som der delen. Hierin werken we van groot naar klein in een aantal fasen, waarbij we steeds de mogelijkheden systematisch onderzoeken, in plaats van af te gaan op een ingeving of concept. Per fase stemmen we af met de opdrachtgever en coördineren externe partijen zoals de constructeur of de gemeente.

Ervaring door heel Nederland

We hebben ruime ervaring opgedaan in architectuur, interieurdesign en tuinontwerp. Onze opdrachtgevers zijn vooral particulieren en bedrijven (Kriterion Tankstation, Amsterdam), maar we hebben ook gewerkt voor scholen en gemeenten (schoolplein De Boomgaard, Amsterdam). Bas Vogelpoel Architecten is gevestigd in Amsterdam en zodoende bevinden veel van de projecten zich in en rond onze hoofdstad. Daarnaast realiseerden ons bureau projecten in heel Nederland; van Groningen tot Hulst.

Bekijk gerust ons werk en neem contact met ons op!