&k paris no.3

&k Paris no.3 | maison et objet 2014

Dit is ons 3e beurspaviljoen voor de &k op de Maison et Objet in Parijs, bestaande uit een reeks kasten en een verbindingselementen. Deze zijn flexibel in plaatsing en plankverdeling. Ze worden zo geschakeerd en geschakeld dat het paviljoen open en toegankelijk oogt, terwijl het vanbinnen een mate van intimiteit en beslotenheid heeft waardoor bezoekers langer blijven hangen.

De kasten bestaan uit gestapelde L-vormige segmenten waardoor ze goed zijn te vervoeren en een flexibiliteit aan display-opties hebben: de plankruimte kan gelijkmatig worden verdeeld over weerszijden of 1 zijde kan geslotener zijn en enkele producten uitlichten. De kasten zijn wit om de kleurrijke producten zo goed mogelijk uit te laten komen. De dichte sokkels bevatten opslag en worden gecomplimenteerd met dicht voorzet-elementen voor meer displaymogelijkheden.

De verbindingselementen zijn van berken platen. Door het lichte contrast met het wit blijft de structuur helder en krijgt het paviljoen een vriendelijkere uitstraling. Door de verbindingselementen aan de bovenzijde licht schuin te laten lopen wordt het strikt functionele en de rigiditeit van de bogen doorbroken en de natuurlijke uitstraling van het hout verstrekt.