Johan Braakensiekhof

Johan Braakensiekhof | woonhuis | Amsterdam

In deze villa in Osdorp hebben we een uitbouw gemaakt en de begane grond gerenoveerd. De uitbouw is voorzien van een SkyFrame pui, waarbij het kozijn geheel verdwijnt in de muren, de vloer en het plafond. Hiermee ontstaat er een sterke verbinding tussen binnen en buiten. De bewoners wensten een trap met een glazen balustrade. Daar komt enorm veel techniek bij kijken, die niet altijd even fraai is om te zien. We hebben daarom een detail bedacht waarbij de glasnoppen zijn weggewerkt achter houten opzetstukken.  Hierdoor lijkt het alsof de traptreden door het glas heen steken en ligt de nadruk op de vorm en textuur in plaats van de techniek.

Zowel in het toilet als in de keuken is gebruik gemaakt van grote keramische platen met een stuc-structuur. Hierdoor zijn deze ruimten super goed te reinigen, zonder dat ze de uitstraling hebben van een betegelde ruimte.

Het huis heeft een rustig, maar warm palet gekregen. Uitgangspunt was daarbij de natuurstenen vloer. In de woonkamer lag al een licht beige, gladde natuursteen vloer. Daarbij passend hebben we voor de rest van de woning een iets donkerdere, en ruwere natuursteen uitgezocht. De overige materialen zijn hier zorgvuldig op afgestemd.

Zie ook: Lutmastraat en Sloetlaan