Architect voor uw woonhuis

prinsengracht | woonhuis
churchilllaan | appartement
Klevering Wholesale | kantoor
Pieter Langendijk | appartement
prinsengracht | woonhuis
Quellijnstraat | woonhuis
Veemarkt | woonhuis
Klevering Wholesale | kantoor
Hulst | woonhuis

Architect voor uw woonhuis

Het laten bouwen van een eigen woonhuis is een geweldige ervaring in je leven, iets dat je waarschijnlijk maar een keer doet. Als je daar iets unieks van wil maken is de juiste hulp essentieel. Je hebt dan iemand nodig die zorgvuldig naar je luistert en begrijpt wat jouw wensen zijn. Tegelijkertijd wil je iemand die je aanvult met eigen ideeën en stijlgevoel mee te brengen, en niet in de laatste plaats het vakmanschap om deze tot realisatie te brengen.

Bas Vogelpoel Architecten

Wij hebben jarenlange ervaring met het vormgeven van het wonen. Bij ons kunt u terecht voor een woonhuis architect of voor een aanbouw architect. Soms alleen binnen, soms alleen buiten, meestal een combinatie van beide. Wij willen niet alleen een mooi plaatje maken, maar gaan op zoek naar een integrale aanpak, Waardoor een huis van binnen en buiten één geheel wordt dat past bij de bewoners. Wij kunnen hierin een complete service verlenen.

Een ideaal huis voor jou specifiek

Het ideale woonhuis is voor iedereen anders. Een goede architect kan op de onderdelen die voor jou van belang zijn een surplus creëren, waardoor het geheel veel meer wordt dan de som van de delen.

Een huis is geen woonmachine, maar een plek om je thuis te voelen en om jezelf in te herkennen. Wij zullen dan ook ons best doen om jou te leren kennen. Is voor jou een woonkamer meer een plek waar je gasten ontvangt of vooral een plek om de buitenwereld te vergeten? Is een badkamer een plek om je te wassen of om te ontspannen?

Wij proberen vanuit het kantoor uiteraard een helderheid van indeling te maken, maar dat betekend niet dat alles rechttoe, rechtaan, wordt.  In tegendeel; strategieën als het ritmisch afwisselen van kleine en grote ruimten kunnen helpen tegelijkertijd sfeer en helderheid te scheppen.  Ook de organisatie van functies en spullen in een huis raakt hieraan:  In een goed huis is er wat ons betreft voor alles een eigen plek, maar wel een vloeiende overgang tussen de onderdelen.

De mate van behoefte aan geborgenheid verschilt sterk per persoon. Licht en de binnen-buiten relatie zijn voor ons belangrijke factoren. We maken de sfeer met vormen en materialen, en niet op de laatste plaats de akoestiek.

Duurzaam en toekomstbestendig

Omdat wij het welzijn van onze gebruikers serieus nemen, is duurzaamheid ook een belangrijk aspect in ons werk. Wij brengen de kennis en de knowhow, maar de ambitie en de plek waar we de accenten leggen is aan jou. Hernieuwbare bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld op zichzelf het meest milieuvriendelijk, maar soms hebben ze niet de langste levensduur en is het vervangen van materialen na 2 decennia ook milieuonvriendelijk. Het is dan beter het accent te leggen op de slijtvastheid of intrinsieke esthetische waarde vanwege de tijdloosheid. Natuurlijk is het van belang de energievraag zo laag mogelijk te houden, zowel in de productie van de grondstoffen als het gebruik van de woning. Als het om installaties gaat, integreren we die op zo’n manier dat ze onderdeel worden van de architectuur.  Wij houden onszelf op de hoogte van de ontwikkelingen en laten ons regelmatig bijpraten door leveranciers. Bovenal streven we naar duurzaamheid door ontwerpen te maken die esthetisch en praktisch lang mee gaan.

Aanpak en proces

In het ontwerpproces combineren wij de wensen van de opdrachtgevers, de omstandigheden en onze eigen stijl en ideeën tot een geheel dat meer is dan de som der delen. Hierin werken we van groot naar klein in een aantal fasen, waarbij we steeds de mogelijkheden systematisch onderzoeken; Wij presenteren nooit een enkel idee waar de opdrachtgever zich naar moet schikken; we overwegen altijd meerdere varianten om samen te komen tot een optimale indeling en sfeer. Per fase stemmen we af met de opdrachtgever en coördineren we externe partijen zoals de constructeur of de gemeente.

Een samenwerking begint altijd met een goed gesprek, ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken en onze diensten toe te lichten.

Bas Vogelpoel Architecten
Groenhoedenveem 28
1019 BL Amsterdam

Telefoon: +31 20 214 90 80 / +31 6 4123 7222
E-mail: bas@basvogelpoel.nl