Architect Houtbouw

prinsengracht | woonhuis
churchilllaan | appartement
Klevering Wholesale | kantoor
Pieter Langendijk | appartement
prinsengracht | woonhuis
Quellijnstraat | woonhuis
Veemarkt | woonhuis
Klevering Wholesale | kantoor
Hulst | woonhuis

Architect Houtbouw

Bas Vogelpoel Architecten werkt met een klein team aan uiteenlopende projecten van villa’s tot bedrijfspand en van renovatie tot nieuwbouw. Een overkoepelend thema hierbij is onze toepassing van hout, als constructiemateriaal, gevelbekleding en binnenafwerking. Bas Vogelpoel is dé architect voor houtbouw nabij Amsterdam.

Houtskeletbouw

Het overgrote deel van onze projecten zijn in houtskeletbouw ontworpen. Bij houtbouw is er een relatief lage CO2-uitstoot en het is voor het overgrote deel circulair. Naast de milieuaspecten is het een flexibele bouwmethode die past bij de vormgeving die wij nastreven. Dit geldt uiteraard voor nieuwbouw, maar ook in projecten met een opbouw en/of een aanbouw: Het maakt de constructies licht, wat de mogelijkheden vergroot, bovendien zijn de overgangen tussen bestaand en nieuw prettig te realiseren. Bij de renovaties van monumentale panden verkiezen we als architectenbureau houtbouw boven metal stud, omdat het beter meebeweegt met het bestaande.

Houten gevelafwerking

Voor de gevels biedt hout ons als architect houtbouw eindeloze mogelijkheden en is het in veel situaties ons uitgangspunt. Het is een uitstekend materiaal om onze vormgeving te verrijken. Het kan heel modern en abstract worden toegepast (Sloterweg, Amsterdam) of een sterke link naar het verleden creëren, zoals met opdekwerk (Marcelisstraat, Scheveningen). Ook biedt hout de mogelijkheid de grenzen tussen binnen en buiten, gevel en kozijn te doen vervagen (Oldenaller, Amsterdam).  Hout als gevelafwerking is flexibel en biedt ruimte aan vakmanschap. Wij dagen de timmerlieden graag uit, maar luisteren ook goed om zo te blijven leren uit de praktijk.

Hout als interieurelement

In de interieurs van ons architectenbureau speelt hout bijna altijd een rol, omdat het een natuurlijkheid en warmte aan de ruimte geeft. Soms is dat heel expliciet, in warme tinten (keizersgracht, Amsterdam) en soms heel abstract, waarbij het is gebeitst of ge-washed (Groenburgwal). Het is dan de textuur die de levendigheid in de ruimte brengt. Ook spelen we dikwijls met de nerfrichting en de vlam van het hout om zo accenten te leggen. Door jarenlang nauw samen te werken met meubelmakers en veel te spreken met de leveranciers, kunnen we steeds weer een praktische oplossing genereren voor de soms uitdagende gevolgtrekkingen van onze ontwerpen. Op zoek naar een architect voor houtbouw? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Bas Vogelpoel Architecten
Groenhoedenveem 28
1019 BL Amsterdam

Telefoon: +31 20 214 90 80 / +31 6 4123 7222
E-mail: bas@basvogelpoel.nl