Architect voor nieuwbouw

prinsengracht | woonhuis
churchilllaan | appartement
Klevering Wholesale | kantoor
Pieter Langendijk | appartement
prinsengracht | woonhuis
Quellijnstraat | woonhuis
Veemarkt | woonhuis
Klevering Wholesale | kantoor
Hulst | woonhuis

Architect voor nieuwbouw

Bas Vogelpoel Architecten richt zich op verfijnde, zorgvuldige architectuur met oog voor context en detail. Wij doen transformatieprojecten en nieuwbouw. Op verschillende plekken in Nederland hebben we gewerkt aan woonhuizen, sportgebouwen, paviljoens, bedrijfsgebouwen en kantoren.

Onze ontwerpen dragen enerzijds onze duidelijke signatuur en zijn anderzijds iedere keer uniek, omdat elke situatie en elke opdrachtgever uniek is.  Onze vormgeving is in het oog springend, maar niet schreeuwerig.

Wij brengen de expertise, ontwerpkracht en inspiratie mee. En we helpen de opgaaf scherp te krijgen, door goed te luisteren en de achterliggende behoeften te ontrafelen en te vertalen in een goed ontwerp.

Van CPO tot sportgebouw

Als je overgaat tot nieuwbouw, wil je daar goede begeleiding bij. Een partij die luistert en meedenkt, maar ook een partij met veel creativiteit, die jouw idee tot een niveau brengt dat je zelf niet had durven voorstellen. En natuurlijk een partij die helpt om het geheel daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen, in de kwaliteit die jij voor ogen hebt. De beste nieuwbouw architect vind u bij ons. Wij helpen u met het realiseren van al uw wensen!

Als architect voor nieuwbouw hebben ervaring met professionele en particuliere opdrachtgevers, van woonhuizen tot CPO’s, van kantoren tot sporthallen. Daarnaast maakten we al eens een informatiepaviljoen voor Leidsche Rijn en een tankstation met een wasfabriek ernaast.

De rode draad door de diverse projecten in ons portfolio is dat we ze allemaal met veel zorg en aandacht hebben ontworpen, uitgewerkt en begeleid. Een zorg die voortkomt uit liefde voor het vak en een overtuiging dat iedereen het beste van ons verdient.

Duurzaam en toekomstbestendig

Omdat wij het welzijn van onze gebruikers serieus nemen, is duurzaamheid ook een belangrijk aspect in ons werk. Wij brengen de kennis en de knowhow, maar de ambitie en de plek waar we de accenten leggen is aan jou. Hernieuwbare bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld op zichzelf het meest milieuvriendelijk, maar soms hebben ze niet de langste levensduur en is het vervangen van materialen na 2 decennia ook milieuonvriendelijk. Het is dan beter het accent te leggen op de slijtvastheid of intrinsieke esthetische waarde vanwege de tijdloosheid. Natuurlijk is het van belang de energievraag zo laag mogelijk te houden, zowel in de productie van de grondstoffen als het gebruik van de woning. Als het om installaties gaat, integreren we die op zo’n manier dat ze onderdeel worden van de architectuur.  Wij houden onszelf op de hoogte van de ontwikkelingen en laten ons regelmatig bijpraten door leveranciers. Bovenal streven we naar duurzaamheid door ontwerpen te maken die esthetisch en praktisch lang mee gaan.

Aanpak en proces architect nieuwbouw

In het ontwerpproces combineren wij de wensen van de opdrachtgevers, de omstandigheden en onze eigen stijl en ideeën tot een geheel dat meer is dan de som der delen. Hierin werken we van groot naar klein in een aantal fasen, waarbij we steeds de mogelijkheden systematisch onderzoeken; Wij presenteren nooit een enkel idee waar de opdrachtgever zich naar moet schikken; we overwegen altijd meerdere varianten om samen te komen tot een optimale indeling en sfeer. Per fase stemmen we af met de opdrachtgever en coördineren we externe partijen zoals de constructeur of de gemeente.

Een samenwerking begint altijd met een goed gesprek, ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken en onze diensten toe te lichten.

Bas Vogelpoel Architecten
Groenhoedenveem 28
1019 BL Amsterdam

Telefoon: +31 20 214 90 80 / +31 6 4123 7222
E-mail: bas@basvogelpoel.nl