Architect Amstelveen

prinsengracht | woonhuis
churchilllaan | appartement
Klevering Wholesale | kantoor
Pieter Langendijk | appartement
prinsengracht | woonhuis
Quellijnstraat | woonhuis
Veemarkt | woonhuis
Klevering Wholesale | kantoor
Hulst | woonhuis

Architect Amstelveen

Bas Vogelpoel Architecten richt zich op verfijnde, zorgvuldige architectuur met oog voor context en detail. Wij maken duurzame en unieke gebouwen voor onze opdrachtgevers. Onze ingrepen zijn gericht en helder, met goed gevoel voor materiaal, detailaansluitingen en structuur.

Onze vormgeving

In onze ontwerpen zijn wij altijd op zoek naar ruimtelijkheid, ritme en rust. De projecten van ons architectenbureau bevatten meestal een verhaallijn op een abstract niveau. Daarbij besteden we veel aandacht aan de detaillering en de materialen; die zien we als de articulatie die het verhaal zijn betekenis geeft. Soms eenduidig en heel helder, soms dubbelzinnig of met een knipoog. Onze vormgeving is strak en modern, maar nooit kil; er is altijd ruimte voor warmte, kleur of sculpturaliteit. Ze is er niet voor zichtzelf, ze is er als drager en decor van het leven.We hebben door de jaren heen een proces ontwikkeld waarin de wensen van de opdrachtgever maximaal tot uitdrukking komen en wij tegelijkertijd de ruimte scheppen om zo veel mogelijk meerwaarde in te brengen. We onderzoeken altijd grondig wat de beste manier is om de ruimte te benutten op basis van de prioriteiten van opdrachtgevers. Tegelijk benaderen we de opgaven altijd met een nieuwsgierige houding en een open geest.

Ruime ervaring

We werken al heel wat jaren aan architectuur, interieurdesign en tuinontwerp. Dat doen we voor particulieren en bedrijven, maar we hebben ook gewerkt voor scholen en gemeenten. In Amstelveen hebben we meerdere projecten gerealiseerd. Onze blik als architect nabij Amstelveen is altijd op de toekomst gericht en dus is duurzaamheid en vanzelfsprekend onderdeel van onze aanpak. Daarbij spelen technische innovatie, materiaalgebruik en bezonning een rol, maar bovenal proberen we gebouwen te maken die mensen lang willen blijven gebruiken omdat ze mooi zijn en mooi oud worden.  

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een vanzelfsprekend onderdeel van onze aanpak, daar onze blik altijd op de toekomst is gericht. We benaderen dit enerzijds met technische innovatie, materiaalgebruik en bezonning. Bovenal proberen we gebouwen te maken die mooi zijn en mooi oud worden, zodat mensen ze lang willen blijven gebruiken. Dat is het best voor het milieu en maakt het leven betekenisvoller.  

Veel van onze projecten zijn uitgevoerd in houtbouw. En dat doen we niet alleen voor de duurzaamheid. Hout stelt ons in staat om sculpturaal te bouwen zonder de wetten van de zwaartekracht al te veel te tarten. We kunnen er strakke, moderne vormen mee maken en tegelijkertijd een verbinding leggen met heel oude ambachtelijke technieken die een plek hebben in ons collectieve geheugen. Hout heeft op deze manier veel zeggingskracht.

Aanpak en proces

We hebben door de jaren heen een efficiënt proces ontwikkeld waarin we de wensen van de opdrachtgevers, de omstandigheden en onze eigen stijl en ideeën combineren tot een geheel dat meer is dan de som der delen. We werken hierin van groot naar klein in een aantal fasen, waarbij we steeds de mogelijkheden systematisch onderzoeken, in plaats van alleen maar af te gaan op een ingeving of concept. Iedere fase stemmen we af met de opdrachtgever en coördineren we externe partijen zoals de gemeente of de constructeur.

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen als architect in Amstelveen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. We kijken ernaar uit om van je te horen

Wij zijn ook te vinden in andere steden in Nederland. Bekijk eens onze pagina voor Abcoude.

Bas Vogelpoel Architecten
Groenhoedenveem 28
1019 BL Amsterdam

Telefoon: +31 20 214 90 80 / +31 6 4123 7222
E-mail: bas@basvogelpoel.nl